Ældre mennesker har typisk ikke brug for særlig meget data, men ofte meget taletid. Mange har været vant til fastnettelefon, og mobiltelefonen skal dermed først og fremmest være en fuld erstatning for denne. Samtidig er det ofte vigtigt med en mobiltelefon, hvor der er ekstra god lyd. Måske mulighed for et ekstra stort tastatur.

 

Nogle ældre er dog begyndt at komme mere på sociale medier, såsom Facebook, Spotify eller videokald med fx Messenger eller Skype, og har derfor brug for mere data – naturligvis afhængig af, hvor meget de har adgang til et hjemmenetværk (WiFi).

 

Mulighederne med apps, der kan gøre dagligdagen lettere for ældre, er større end nogensinde. Mange ældre har også gavn af apps som f.eks. Rejseplanen, Mobilepay og mobil-netbank. Fremover bliver det også muligt at have flere kort, som fx sundhedskort (sygesikringsbevis) på sin telefon. Allerede nu er det blevet muligt at have f.eks. sit kørekort på sin telefon, hvis man har en smartphone.