Som ung har man ofte brug for en god mængde taletid, samt data. De fleste bruger konstant sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat. Mange taler også meget med veninder/ venner og streamer musik fra fx Spotify eller Apple Music. Derfor skal de fleste unge/ studerende have et abonnement med en rigelig mængde af både taletid og data. Datamængden begrænses naturligvis ved steder med WiFi. Betaler man sit abonnement selv, har man måske ikke så mange penge at rutte med. Derfor gælder det ofte om at finde et abonnement, hvor den unge kan få mest mulig taletid og data for færrest mulige penge.

Mobilabonnement som kan bruges på ferie og i udlandet (EU-tale, EU data)

Roaming i udlandet er blevet bedre end tidligere. Der er kommet nye regler i EU, og derfor er roaming i dag gebyrfrit i hele EU. Dette betyder, at hvis du har et abonnement med inkluderet roaming i EU, kan du bruge tale og data på samme vilkår som hjemme i Danmark. De fleste mobilselskaber tilbyder i dag inkluderet roaming i EU.

Du skal være opmærksom på, hvor meget EU-roaming dit mobilabonnement indeholder, hvilket ofte betyder, at du kan bruge betydelig mindre data end, hvad du kan herhjemme i Danmark.

Mht tale, kan du frit tale op til den talemængde du har hjemme i Danmark, så længe du ringer til danske/ europæiske numre. Desuden er der som regel fri SMS og MMS inden for EU. Husk dog at, det ofte stadig koster penge, når du er i Danmark og ringer/ SMS’er til udlandet, uanset hvor du ringer hen.

Udenfor EU er mobiltelefoni stadig rigtig dyrt. Få derfor altid oplyst priserne hos dit mobilselskab inden afrejse. Det kan være en fordel at downloade f.eks. film, musik og GPS-kort inden afrejse for at spare på roaming, uanset hvor turen går hen.